Повернутися до звичайного режиму

Свято “З Миколаєм вас, малята”

Зиму можна назвати порою свят, до яких належать і найулюбленіші серед дітей – Новий Рік, Різдво... Цикл зимових свят відкриває і День Святого Миколая. Немає на нашій землі людини, яка б не горнулася до нього. Ми звертаємося до цього Святого зі своїми потребами, проханнями, бо знаємо, що він може подати нам руку допомоги. Своїми молитвами він утихомирював бурю на морі, рятував хворих, він нікому не відмовляв у пораді і дарував утіху. День Святого Миколая – веселе народне свято. Як у всьому світі діти чекають Санта Клауса, так і в Україні діти пишуть листи Святому Миколаю. У цих листах вони описують свої добрі вчинки за рік, розповідають про свої мрії та бажання.

Іде Святий Миколай полями й лугами, а за ним поспішають ангелики, що несуть дарунки для добрих та чемних дітей. Так зайшов він і до нашої школи № 1.

З метою ознайомлення дітей з цим святом була проведена святкова розвага під назвою:“З Миколаєм вас, малята”. В цей довгоочікуваний день діти зустрічали його з піснями: “Миколай святий іде” та “Миколаїв день”, танцювали хоровод: “Святковий”, розповідали вірші для гостей. Діти були одягнені в стилізованому українському одязі та рольові костюми. На святі виступали такі герої як: Святий Миколай із Зіркою, янголята. Святкова зала була прикрашеною відповідно до святкового дійства, у всіх присутніх був веселий, піднесений настрій. По закінченню розваги діти отримали свої подарунки. Можна зі сміливістю сказати, що це свято приносить в дім радість, сміх та щастя. Воно є першим вісником того, що скоро все погане залишиться в старому році, і наступить новий довгожданий рік ...

Кiлькiсть переглядiв: 200

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.